Schilderwerk

 

Wij zijn gespecialiseerd in het schilderwerk en het daarbij horende onderhoudswerk van uw woning of bedrijfspand. We geven u een passend advies en zorgen voor een optimaal eindresultaat zoals met u afgesproken.

 

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Door hoogwaardige en duurzame materialen te gebruiken wordt de levensduur van het schilderwerk aanzienlijk verlengd.Uw woning of gebouw is onderhevig aan verschillende weersinvloeden. Het is daarom belangrijk om regelmatig schilderonderhoud te laten verrichten om hier goede bescherming tegen te kunnen bieden.

Dit verlengt niet alleen de levensduur van uw woning of bedrijfspand, gevels en kozijnen die goed in de lak staan zijn ook nog eens mooi om te zien. Niet geheel onbelangrijk is dat goed onderhoud een meerwaarde geeft aan uw bezit en dat u bij tijdig Onderhoud bespaart in de kosten.

 

Houtrot reparatie

 

Hout vereist tijdig en zorgvuldig onderhoud omdat het een kwetsbaar materiaal is. Houtrot kan optreden doordat het hout van binnenuit aangetast wordt door schimmels die ontstaan door een verhoogd vochtgehalte. Dit komt meestal voort uit achterstallig onderhoud.

Als u houtrot ontdekt is het zaak dit zo snel mogelijk aan te pakken om verdere beschadiging te voorkomen. We pakken dit grondig aan door deelvervanging en door het gebruik van twee componenten houtrot herstelmiddel. Hierna wordt de juiste schildersafwerking gekozen.

Binnenschilderwerk

binnenschilderwerk

We verzorgen graag al uw binnenafwerkingen zoals houtschilderwerk, wand- en plafondafwerking. Ook kunnen we nauwkeurig advies geven over de  verschillende materialen die toegepast kunnen worden, van eenvoudig tot zeer exclusief, en van sfeervol tot strak.

Binnenschilderwerk van kwaliteit zorgt voor verfraaiing van uw woning of bedrijfspand.

 

Kleuradvies

 

Wij weten als geen ander hoe belangrijk kleur kan zijn in een woon- of bedrijfsruimte. Het is niet altijd makkelijk om de juiste kleuren te kiezen, omdat er meerdere factoren meespelen zoals lichtinval en het materiaal dat gebruikt wordt. De kleur van de muren en plafonds bepaalt immers voor een groot deel de sfeer in de ruimte.

U kunt al enorme verschillen in sfeer creëren door een aangepaste tint of verandering van slechts enkele details. Door te achterhalen naar welke sfeer u op zoek bent en door zorgvuldig naar uw wensen te luisteren,kunnen wij u op de juiste manier een passend advies geven bij het vinden van de juiste kleuren.

Meerjarig Onderhoud

Sinds het ontstaan van Ooms Schilder & Onderhoud leggen we ons toe op het maken van een onderhoudsplan. Het onderhoud aan uw huis komt periodiek terug. We bieden de mogelijkheid om een meerjaren onderhoudsafspraak met ons te maken.

Verschillende particulieren hebben hun onderhoud bij ons ondergebracht. Dit houdt in dat er regelmatig een inspectie plaats vindt en dat in overleg met u de schilder- en onderhoudswerkzaamheden op afspraak en vakkundig worden uitgevoerd.

Hiermee beheerst u de onderhoudskosten en bovendien bespaart het hebben van één aanspreekpunt u veel kosten en tijd. Uiteraard houden we bij het maken van een onderhoudsplan rekening met uw budget. Het onderhoudsplan van een object kan in sommige gevallen afwijken van de standaard onderhoudsbeurten i.v.m. de ligging ten opzichte van de zon, invloed van wind en regen, kwaliteit van de ondergrond, aard van de constructie, methode van beglazing en bereikbaarheid.

 

Beglazing

 

Beglazing kan in vele soorten en maten worden geleverd en geplaatst. Het gaat dan om diverse soorten dubbele beglazing voorzien van ventilatieroosters zoals inbraakvertragende beglazing, brandwerende beglazing, hoogrendement isolerende beglazing, zonwerende beglazing, getint-en spiegelglas.

Tevens zijn er verschillende oplossingen voor het besparen op stookkosten, het reduceren van geluid en het beperken van condensvorming.

Constructieschilderwerk

Wij hebben de ervaring en kennis in huis om uw object met de juiste coating voor jarenlang te beschermen. Denkt u hierbij aan lichtmasten, draagconstructies, verkeersinstallaties en stalen hekwerken.

Om hogere kosten te voorkomen voeren we regelmatig inspecties uit. Zo blijven de onderhoudskosten laag omdat we gebreken direct kunnen herstellen.

 

Verbouwing

 

Wij kunnen uw gehele verbouwing(en) verzorgen en begeleiden. Zo kunnen we bijvoorbeeld een badkamer renoveren of aanpassen, een aanbouw realiseren, en ook de afwerking die hierbij komt kijken, zoals het leggen van de vloeren, kunnen we uitvoeren. 

Gevelbekleding

Wij kunnen voorzien in nieuwe of vervangende gevelbekleding. U kunt hierbij denken aan (hard)houten delen die vervolgens met de juiste schildersafwerking worden afgewerkt.

Ook kunt u kiezen voor kunststof gevelbekleding. Hiervoor gebruiken wij het gerenommeerde merk Keralit. Dit is leverbaar in verschillende maten, reliëfs en (ral)kleuren. Uiteraard voorzien we uw woning eerst. van de juiste isolatie voordat we dit aanbrengen. Dit is een onderhoudsarm, hoogwaardig en niet van hout te onderscheiden product.